Blog

'Zet De Toon' Interview - Maurits Boegman, Brandmanager Ableton

In dit interview deelt Maurits Boegman, Brandmanager bij Ableton (november 2019 tot mei 2024) hoe hij zich inzette voor het creëren van een veilige werkomgeving.


Wat doen jullie als organisatie om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

We hebben eigenlijk een team dat zich bezighoudt met de interne organisatie, ons People Team. Er wordt veel over gesproken en er worden regelmatig surveys gestuurd om te vragen hoe de medewerkers het werk ervaren en of er dingen zijn die ze anders willen zien. Er is altijd ruimte om hierover te praten. We hebben beleid opgesteld en dit in een handboek gezet, zodat er open over gecommuniceerd kan worden.

Wat heeft goed gewerkt voor jullie als organisatie om grensoverschrijdend gedrag te bestrijden?

Ik denk dat het begint met respect voor elkaar en voor elkaars diversiteit. Iedereen is anders en als je respect hebt voor de diverse aspecten, kom je makkelijker tot elkaar. Wij gebruiken bijvoorbeeld pronouns in Slack en Zoom om een open cultuur te creëren, zodat mensen makkelijker over dingen kunnen praten. Open communicatie en het gevoel dat je anders mag zijn en daarover kan praten, komt de cultuur ten goede.

Wat maakt het moeilijk om over grensoverschrijdend gedrag te praten en er mee om te gaan?

De moeilijkheid zit zich denk ik in het communiceren op een manier die 400 mensen met verschillende achtergronden aanspreekt. Uiteindelijk moet het hele bedrijf zich erin kunnen vinden. Als je het op een goede manier doet, en ik denk dat wij dat doen, dan kun je altijd vragen stellen of  reageren.

Waarom vind jij het belangrijk om over dit onderwerp te praten?

Ik vind dat iedereen met een fijn gevoel naar zijn werk moet kunnen gaan, zijn ding moet kunnen doen, kunnen groeien en contact hebben met anderen. Je werkt vaak langer dan je studeert, dus het is belangrijk dat dit op een veilige manier kan. Het is slecht als dat niet kan. Ik zet de toon voor een veilige en respectvolle werkomgeving.